Lär dig att bluffa i poker

I nästan alla typer av poker är det möjligt att bluffa, även i onlinepoker. Genom att uppträda som att man har en bättre hand än vad man egentligen har kan man få bordsgrannarna att lägga sig. Det är ett urgammalt knep för att ta hem potten. Men hur ska man göra för att lyckas med bluffandet?

Det måste vara uträknat och strategiskt med pokerbluffar. Gör man det för ofta så kan det slå tillbaka, dina medspelare kan lista ut när och hur du bluffar. Helst om du spela mot mer erfarna spelare än dig själv. Bluffa alltså inte för bluffandets skull.

Mot nybörjare kan du få en stor genomslagskraft när du bluffar. En oerfaren spelare vill ogärna ge sig in i matchen. De kan inte läsa av blufftekniker och räkna ut sannolikheter lika bra som en van spelare. Är du med i en omgång med personer som spelar i de höga ligorna, ja då kommer du garanterat att bli bevakad, de kommer att vara på dig som hökar. Syna varje liten rynka på ditt ansikte.

Slowspela

Det finns en motsats till att bluffa. Vanligtvis så försöker man att bättra på sina kort med en bluff, men när man slowspelar är det tvärtom. Då håller man på sin hand och ger ett intryck av att den är dålig, inget att ha. Varför ska man inte köra på direkt med en bra hand?

Kommer man in med en kåk på floppen vid första given är potten inte alls stor. Då vill man först spela upp den, att alla andra runt omkring ska bygga på potten. Vid ett sådant tillfälle väljer slowspelaren att ligga lågt och bara syna de andras händer. Detta kan också gå helt fel. Kör man för långt finns risken att en annan spelare har bättre kort. Man skulle ha slagit till tidigare.