Garanterat 10 miljoner dollar i Main Event WSOP?

Det stora maskineriet WSOP har bekräftat att man överväger att sätta första pris under main event till en garanterad summa på 10 miljoner dollar. Om vi räknar om det till våra svenska kronor så landar summan på ungefär 70 miljoner. Inte illa eller hur? En ensam vinnare kan alltså gå hem med denna summa efter att WSOP 2014 är avslutat.

Det har dock gått lite rykten innan man gick ut med tankarna officiellt. Man visste inte riktigt om det var sant eller inte. Det har bara varit en sådan stor garanterad vinst en gång i deras historia, det var med Millionaire Maker-turneringen.

Det ligger fortfarande på bordet, ingenting är klubbat än. Seth Palansky som är högsta hönset på WSOP säger att organisatörerna har inte fattat något beslut än.

Om det nu blir en garanterad vinstsumma i denna gigantiska pokerturnering så blir det den näst högsta vinsten i historien. 2006 tog nämligen pokerspelaren Jamie Gold hem segern och fick då en summa på 12 miljoner dollar.

Vi kan ju alltid hoppas att det blir en sådan summa nu. Det kommer att förvandlas till en enda stor morot för alla deltagare. Att veta den slutgiltiga summan kan förändra inställningen till hela eventet. Väldigt spännande!

Main event kommer att hållas i Rio under juli månad. Hela WSOP börjar till våren under maj och avslutas med main event. Detta är det 45:e eventet i ordningen. World Series of Poker har varit igång nästan non stop sedan början av 70-talet och är en av världens äldsta i sitt slag.