Filmer med tema Las Vegas

Las Vegas-filmer brukar alltid vara rätt underhållande och innehålla en hel del casino och gambling. Här kommer två bra tips på filmer med Las Vegas-tema. Denna gång tar vi två stycken klassiska filmer från 90-talet.

Leaving Las Vegas

Detta är en dramafilm med Nicolas Cage i huvudrollen. Filmen baseras på en roman av John O’Brien med samma namn. Handlingen utspelar sig i Las Vegas där Ben Sanderson väljer att leva ett destruktivt liv och har en önskan att supa ihjäl sig. Han är en manusförfattare som har förlorat allt han hållit kärt på grund av alkoholen, men en dag träffar han den prostituerade kvinnan Sera, spelad av skådespelerskan Elisabeth Shue. Det blir ett möte som resulterar i ett löfte, ett löfte där Sera lovar att inte säga åt Ben att sluta dricka och Ben ska inte ifrågasätta Seras sysselsättning som prostituerad.

Leaving Las Vegas (Farväl Las Vegas) är från 1995

Vegas Vacation

Denna film är en i raden av ”Ett päron till farsa…”-filmerna med den å så rolige Chevy Chase. Filmerna har blivit kultförklarade och är helt klart de bästa i hans karriär. Den svenska titeln för filmen är ”Ett päron till farsa i Las Vegas” och på omslaget ser man Chevy Chase posera smått galen på ett roulettebord tillsammans med dollarsedlar och familjen inramade i små pokermarker. Redan där vet man att det blir en knasig rulle.

Familjen Griswold tänker fira sin semester i Las Vegas och beger sig dit med förhoppning om att få en avslappnande sådan. Men där Clark Griswold är, är olyckan inte långt borta.

Vegas Vacation (Ett päron till farsa i Las Vegas) är från 1997.