60 % av sin pokerförmögenhet brände han på droger

Greg Merson slog igenom stort när han vann mästartiteln på main event under World Series Of Poker (WSOP) 2012. Där tog han hem en makalös stor pokerpott på hela 58 miljoner kronor. En summa som vi vanliga dödliga bara vågar drömma om. Men ett år tidigare hade Greg kämpat mot en svår sjukdom, ett missbruk som höll på att ruinera honom.

Ända sedan 17 års ålder hade Greg Merson missbrukat droger och det tog honom till botten på samhället. Han blev urfattig och tappade kontrollen om livet helt och hållet. När han var 19 år blev dock ett långt uppehåll. Greg höll sig ren under flera år. Men 2011 när han vann en stor summa pengar, när hans pokerkarriär hade tagit fart så kom återfallet. Det blev värre när han vann den där stora summan pengar på ungefär sex miljoner kronor. Då började det gå utför för den unge pokerspelaren som då var 23 år gammal.

Efter sin stora vinst på WSOP 2012 så berättade han efteråt på Twitter att han hade spenderat minst 60 % av sin pokerförmögenhet på droger när det var som värst. Han erkände att 2011 var en av hans tyngsta perioder i livet. Han sa att han var hög varje dag under WSOP 2011. Pengarna fanns där och då blev det för lockande att börja igen. Det fanns inget som stoppade honom från att börja använda droger igen.

Enligt uppgifter så ska Greg vara drogfri idag. Vi har inte sett några indikationer på någon annat.